:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Maj 05, 2019   10:20

0

214

Zvezda za titulu, Partizan za Evropu

Mečevima 35. kola nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije, a šampion Crvena zvezda od 18 časova ima priliku da pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana na svom terenu dođe do nove titule i prišije treću zvezdicu na svoj grb. Partizan u isto vreme igra na svom terenu protiv kruševačkog Napretka veoma bitan meč u borbi za mesto koje vodi na evropsku scenu.

Crveno-beli, koji su od početka prvenstva na čelu tabele, imaju priliku da novom pobedom i zvanično reše pitanje prvaka države.

Ekipa Vladana Milojevića ima 51 bod (nakon deljenja), što je šest više od drugoplasiranog Radničkog. S obzirom da su uz ovo današnje, preostala još dva kola do kraja šampionata, tri boda u meču sa Lučancima najtrofejnijem srpskom klubu obezbedila bi novu, 30. titulu u istoriji.

"Bitno je da odigramo dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, da publika dođe u što većem broju i, ako da Bog, da krunišemo sezonu titulom sutra. To nam je cilj, za to smo se borili, trudili i radili svih godinu dana. Rekli smo još na početku koliko nam je važno da osvojimo titulu", rekao je strateg tima iz Ljutice Bogdana u najavi meča. 

Zvezda i Mladost su ove sezone već odigrali dva meča. U prvenstvu je beogradski tim slavio u Lučanima sa 3:1, dok su u prvom meču polufinala Kupa Srbije učesnici Lige šampiona na svom terenu bili bolji sa 4:1. Pored ovog današnjeg, dva tima uskoro očekuje i revanš meč u najmasovnijem takmičenju.

U isto vreme (18.00) kad se na stadionu "Rajko Mitić" bude igrao meč koji može odlučiti prvaka, u komšiluku u Humskoj Partizan će igrati protiv Napretka iz Kruševca i tražiti nove važne bodove u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Važnost meča ističe i trener crno-belih Savo Milošević. "Još jedna jako bitna utakmica za nas u ovom mini ciklusu. Prva je prošla dobro protiv Lučana (2:1) i očekujem isti odnos, istu borbu i želju i protiv Napretka. Da ne pričam o važnosti, da se ne ponavljam, svaka utakmica za nas do momenta dok ne obezbedimo Evropu je jako bitne", rekao je Milošević.

U ostalim mečevima plej-of grupe Radnički u Nišu dočekuje Vojvodinu, dok Čukarički igra sa novosadskim Proleterom. I ova dva meča počinju u 18 časova.

U plej-aut grupi od 16 sati igraju: Bačka - Rad, Dinamo Vranje - Zemun, Voždovac - Mačva i Spartak Subotica - Radnik Surdulica.

Izvor: RTS

Superliga Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva