:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 05, 2019   9:35

0

195

Zvizdić od danas šef i izvršne i zakonodavne vlasti u BiH

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je zvanično, po sili zakona, postao i predsedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, predsedavajući i dva zamenika predsedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsedavajući i dva zamenika predsedavajućeg Doma naroda BiH rotiraju se svakih osam meseci, isto kao i članovi Predsedništva BiH.

Zvizdić (SDA) će se na poziciji predsedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. aprila 2020. godine kada će predsedavanje od njega preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Time je prestao mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsedavajuće Zastupničkog doma PS BiH koji će, kako ocenjuje Kliks, ostati upamćen po tome što je retko sazivala sednice državnog organa zakonodavne vlasti.

Poslanici od 6. decembra 2018. godine, odnosno od dana konstituisanja Zastupničkog doma PSBiH, nisu održali nijednu redovnu sednicu niti su usvojili ijedan akt.

Sve vreme parlamentarci su redovno primali plate i ostale naknade, a neki od njih čak su iskoristili i godišnje odmore, piše Kliks.ba.

Izvor: Танјуг

BiHDenis Zvizdić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva