:

:

Sve novosti

 • Pastor poziva Mađare u Srbiji da glasaju na izborima za EP

  Pastor poziva Mađare u Srbiji da glasaju na izborima za EP
  0

  Na izborima za Evropski parlament prvi put će učestvovati i Mađari koji žive u Srbiji. Tu mogućnost je registracijom steklo oko 70 hiljada građana Srbije koji imaju dvojno državljanstvo. Predsednik SVM-a Ištvan Pastor poziva ih da iskoriste svoje pravo.

 • Tokom noći i jutra dva zemljotresa u Dagestanu

  Tokom noći i jutra dva zemljotresa u Dagestanu
  0

  U Dagestanu su rano jutros u gradu Bujnaksk seizmolozi registrovali novi zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale, nakon što se u toj ruskoj republici tokom noći već desio zemljotres jačine 4,5 stepeni, javlja TASS.

 • "Teška politička situacija na KiM, potrebne snažne odluke"
  5

  Dalji koraci političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije, kao i potezi Beograda u nedeljama pred nama – bile su teme o kojima su Srbi sa KiM razgovarali sa predsednikom Vučićem. Slavko Simić iz Srpske liste kaže da realna analiza govori da se nalazimo u veoma teškoj političkoj situaciji, kao i da moramo donositi čvrste i snažne odluke u narednom periodu. Izazova će biti puno, jer na Kosovu problemi traju konstantno, poručuje predsednik Opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

 • Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu i Metohiji

  Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu i Metohiji
  8

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

 • Školovanje za profesije budućnosti

  Školovanje za profesije budućnosti
  5

  Danas i sutra polažu prijemni đaci koji bi da budu u odeljenjima u kojima je deo nastave na stranom jeziku. Narednih dana su i ispiti za druga specijalizovana odeljenja. Završni test iz matematike je 18. juna, a kombinovani dan kasnije.

 • Pretežno sunčano

  Pretežno sunčano
  5

  U većem delu zemlje pretežno sunčano, samo na području Banata i jugoistoka zemlje pre podne umereno do potpuno oblačno, ponegde s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

 • Dečija smotra folklora „U susret Vidovdanu“

  Dečija smotra folklora „U susret Vidovdanu“
  7

  U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena, u organizaciji Doma kulture „Gračanica“ i Saveza amatera Kosova i Metohije, danas će se održati Dečija smotra folklora pod nazivom „U susret Vidovdanu“.

 • Dogodilo se na današnji dan

  Dogodilo se na današnji dan
  10

  Danas je subota, 25. maj, 145. dan 2019. Do kraja godine ima 220 dana.