:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 20, 2019   8:24

0

93

Agencije i mediji u regionu o skupu u Beogradu

Svetske agencije i mediji u regionu izvestili su o skupu u centru Beograda, organizovanom u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uz ocenu da je tim skupom odgovorio na proteste opozicije pozivom na dijalog i poručio da političke sporove treba rešavati na izborima.

Agencija Rojters miting podrške predsedniku Vučiću ocenjuje kao odgovor na višemesečne proteste opozicije pozivom na dijalog.

Sličnu ocenu daju i italijanska agencija Ansa i američka agencija AP, koja ističe da se predsednik u svom govoru uzdržao od napada na svoje protivnike, insistirajući da bi političke sporove trebalo rešavati putem izbora.

Mediji su izvestili o "velikom skupu" podrške Srbije Aleksandru Vučiću.

Skup su, praktično, ignorisali prištinski dnevnici, koji su inače sa velikom pažnjom izveštavali sa opozicionih protesta, od kako je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, pre početka tih protesta, rekao da će Vučić biti smenjen na ulici.

Makendonski Portal A1 javio je da je ispred Narodne skuštine bilo oko 170.000 građana, napominjući da su pripreme za skup trajale od jutra i da su prisutni i građani iz cele Srbije i Republike Srpske.

Hrvatski T portal ocenio je da je ovaj skup, predsednik Vučić organizovao kao odgovor na protest dela srpske opozicije okupljene oko SzS, koji je održan prošle subote na istom mestu, i da je smisao današnjeg skupa bio da Vučić pokaže svoju snagu političkim protivnicima.

Sarajevski portal Avaz, u prvom izveštaju naveo je da je premijerka Ana Brnabić poručila da Srbija nije podeljena zemlja, a Al Džazira je akcenat stavila na učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva