:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2018   8:49

0

81

Ako Priština dobiju "ulaznicu" za Interpol, 5.000 srpskih policajaca završiće na poternicama

Najmanje 5.000 aktivnih i bivših pripadnika MUP koji su do 1999. godine i nakon toga obavljali svoju dužnost na prostoru Kosova i Metohije mogli bi se naći na Interpolovim poternicama - ako Priština bude primljena u ovu organizaciju.

Mesec dana pre glasanja na konferenciji Interpola u Dubaiju postaje jasno da bi ovakav scenario mogao postati realnost, uprkos trudu Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za KiM, da se prijem Prištine u Interpol zaustavi.

Dramatične najave o broju ugroženih pripadnika policije - uniformisanih ali i onih koji su radili administrativne poslove - nikako nisu proizvoljne, već su rezultat analize informacija i predviđanja poteza i ciljeva albanske strane, objašnjava za "Blic" izvor iz MUP.

- Poternice bi mogle da budu formirane i na osnovu anonimnih krivičnih prijava ili novih saznanja o navodnim zločinima srpskih policajaca. To bi značilo da se osobama koje bi se nalazile na takvim poternicama - koje će, inače, biti tajne - ograničava kretanje, jer bi praktično mogle biti uhapšene kad god napuste Srbiju. Država, zato, ozbiljno pristupa teškoj borbi koja bi trebalo da rezultira blokadom prijema Prištine u Interpol - kaže izvor "Blica".

Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva