:

:

TV Most

clock

April 24, 2019   14:43

0

200

Dačić u poseti Gruziji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boravi u bilateralnoj poseti Gruziji. Ministar Dačić razgovarao je sa svojim kolegom i domaćinom, Davidom Zalkalianijem, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić je istakao značaj dobrih i prijateljskih odnosa između dve države i njenih naroda. Dodaje da je zadovoljan uspešnom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa. Šef srpske diplomatije je podvukao i važnost nedavnog otvaranja diplomatskog predstavništva Gruzije u Republici Srbiji što će, kako je rekao, dodatno podstaći razvoj bilateralne saradnje.

Ministar Dačić je posebno zahvalio na čvrstoj poziciji Gruzije u poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i upoznao gruzijskog kolegu o reformama koje sprovodi vlada, kao i toku evropskih integracija Srbije i mogućnostima ekonomske saradnje.

Šefovi diplomatija dve države su razmenili mišljenja i o unutrašnjepolitičkim, regionalnim, evropskim i globalnim procesima i izazovima aktuelnog trenutka.

Posebnu pažnju posvetili su daljem unapređenju bilateralne saradnje između dve države i to pre svega u oblasti privredne saradnje. Nakon sastanka ministri su potpisali Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti omladine i sporta i Zajedničku deklaraciju ministra spoljnih Srbije i ministra inostranih poslova Gruzije.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva