:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2019   19:22

0

219

Javni poziv opštinama i gradovima za prijavu projekata

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koje će, u potpunosti ili delimično, finansirani Budžetski fond za lokalne samouprave sa 489.365.000 dinara.

Ministar Branko Ružić kaže da je ove godine obezbeđeno 50 odsto više novca za te namene, odnosno za Fond iz kojeg se finansira izgradnja infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizacija kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija od značaja za lokalne sredine.

Novina je ove godine što će biti finansirani i projekti čiji je cilj smanjenje rizika od klimatskih promena i elementarnih nepogoda, kazao je Ružić, podsetivši na velike poplave s kojima smo se suočili u prethodnoj deceniji.

"Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje, kako bismo zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana" rekao je Ružić i pozvao sve opštine i gradove da prijave projekte.

Gradovi i opštine mogu prijaviti četiri vrste projekata -

one koji unapređuju kvalitet života građana i građanki i doprinose lokalnom ekonomskom razvoju i zapošlavanju, projekte koji doprinose bržem uvođenju e-uprave i savremenih informacionih tehnologija, projekte organizacije kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija, te one kojima se preventivno deluje na smanjenju rizika od klimatskih promena.

Svi prijavljeni projekti moraju imati svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, dozvole i saglasnosti i ostala dokumenta koja su navedena u javnom pozivu.

Rok za prijavu projekta je do 1. april, javni poziv je objavljen u Službenom glasniku, a sve neophodne informacije za učešće na javnom pozivu, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva.

Izvor: Танјуг

javni pozivMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva