:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 11, 2019   16:49

0

232

Jovanov: Neće biti dijaloga na ulici

Ako opozicija želi da se smiri stanje u društvu, neka se smire sami, neka svoje ponašanje usklade sa onim što je pristojno ponašanje u politici i onda ćemo imati manje tenzija - poručio je Milenko Jovanov, potpredsednik GO SNS.

Što se tiče dijaloga, na koji poziva opozicija, mislim da je,blago rečeno, licemerno da poziv stiže od onih koji su napustili mesto gde se dijalog vodi :Skupštinu Srbije, Vojvodine i lokalne parlamente i sada nas pozivaju na dijalog. Gde da vodimo dijalog? Na ulici?!

To poručuje Milenko Jovanov, potpredsednik GO SNS i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Osvrnuvši se na tvrdnju opozicije o "lošem stanju u društvu", Jovanov je kazao da upravo opozicija, u najvećoj meri,doprinosi takvom stanju:

- Nije SNS upadala sa motornom testerom u javni servis, niti demolirala gradilište u Beogradu, a nismo ni pokušali da upadamo u Skupštinu maltretirajući žene. Sve to radila je opozicija. Dakle, ako opozicija želi da se smiri stanje u društvu, neka se smire sami, neka svoje ponašanje usklade sa onim što je pristojno ponašanje u politici i onda ćemo imati manje tenzija u društvu - poručio je Jovanov, i naglasio da se u Srbiji ništa neće rešavati na ulici, nego u institucijama.

Jovanov je time reagovao na izjavu predsednika poslaničke grupe DS-DSHV Gorana Paunovića koji je izneo očekivanje da će se u narednih nedelju otvoriti dijalog, potreban društvu koje ima probleme.

- Kada imate nagomilane probleme i razlike u shvatanjima pozicija na kojima se nalaze suprotstavljene strane, mora se koristiti dijalog, razgovor koji će spustiti tenzije i relaksirati odnose u državi kako bismo na predstojeće izbore,bilo da budu prevremeni ili u redovnom terminu ušli bez tenzija - kazao je Paunović i pozvao vlast da otvori dijalog o "slobodnim i fer izbornim uslovima".

Izvor: Novosti

Milenko JovanovSzSSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva