:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 21, 2018   12:45

0

144

Kalcedonija otvarila pogon u Kuli, u februaru i Nemci grade fabriku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Kuli, pored otvaranja fabrike Kalcedonija, danas, u februaru biti postavljen i kamen temeljac za fabriku nemačkog investitora Vicerman i poručio da Srbija više nije zemlja gubitnika.

"Srbija postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu", rekao je Vučić obraćajući se građanima ispred fabrike Kalcedonija, u kojoj će biti zaposleno 300 ljudi.

Vicermanova fabrika u Kuli, dodao je, uposliće još 300 ljudi, a investicija je vredna 20 miliona evra.

"Radi se i gradi i popravlja ono što su neki urušili prethodnih decenija i dičimo se i ponosimo time", naveo je predsednik Srbije i dodao da je to ono što donosi budućnost.

Rekao je i da će morati mnogo više da se uradi za Sombor i Apatin,ali i da je uveren da se, uz sve mere koje su sprovedene u prethodnom periodu i koje su dovele do penzija i plata na novi, bolji nivo, nego što je ranije bio, da imamo priliku da uradimo više nego ikada i to ne samo puteva, škola, domova zdravlja, već i to da građani u svojim džepovima osete boljitak.

"Srbija više nije zemlja gubitnika i postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu", rekao je Vučić i dodao da je vreme i da građani ovog kraja naše zemlje dobiju poštovanje države kakvo su zaslužili. 

Predsednik je rekao da se tokom vikenda obeležava veliki praznik - 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji - što je najvažniji predstojeći nacionalni događaj.

"Hoću da ga u zdravlju i veselju provedete, ali i da razmišljate o narednih 100 godina u kojima morate da budete bogatiji, u kojima morate da živite u miru i vaša deca da imaju sigurniju budućnost", rekao je predsednik građanima.

On je rekao da će se ubuduće raditi vrednije i više, da bi građani bili zadovoljniji, sigurniji.

To što takozvano Kosovo nije primljeno juče u Interpol predsednik naziva "malom pobedom", a nada se, kaže, u budućnosti i brojnijim i većim pobedama.

"Te pobede su da naša deca rade, da imaju sigurnu budućnost. Da naši ljudi svuda gde žive budu sigurni i bezbedni. Gradićemo i najbliže odnose i sa Republikom Srpskom, poštujući integritet BiH i brinućemo o našem narodu ne ugrožavajući nikog drugog", zaključio je on.

Kalcedonija je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara na kojem je podigla pogon "Fiorano2".

Kompanija Kalcedonia već ima pogone ''Fiorano'' u Somboru i ''Gordon'' u Subotici.

Opština Kula, sa oko 40.000 stanovnika, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, ima više od 4.000 nezaposlenih i jedna od najnerazvijenijih opština u Bačkoj.

Izvor: Tanjug, rtv

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva