:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Februar 18, 2019   11:08

0

184

"Koka-Kola" preuzima "Bambi"

"Koka-Kola HBC Srbija" je saopštila da je kompanija "Koka-Kola HBC AG" započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Jurop partners" u vrednosti od 260 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

"Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda", navodi se kompanija.

Glavni izvršni direktor kompanije "Koka-Kola HBC AG", Zoran Bogdanović, izjavio je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

"U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće", naveo je Bogdanović. 

Dodaje se da će akvizicija portfoliju kompanije u Srbiji, koje je ujedno i jedno od najbrže rastućih tržišta kompanije "Koka-Kola HBC" globalno, dodati vodeće domaće tržišne brendove u veoma značajnoj i pre svega komplementarnoj kategoriji.

Takođe, veruju da ova akvizicija nudi mogućnost sinergije kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

"Značajna vrednost kompanije 'Bambi' jeste i jaka distributivna mreža, uključujući rashladnu distribuciju u strateški važnim kanalima, kao što su tradicionalna maloprodaja i HORECA", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor kompanije "Koka-Kola HBC Srbija i Crna Gora" Svetoslav Atanasov rekao je da nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje "Koka-Kole" u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog kupa "Endru David" tri godine zaredom za najuspešniju poslovnu operaciju unutar "Koka-Kola HBC grupe", sigurni su da je njihov tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda.

"Ova akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti naše kompanije, 'Koka-Kola HBC Srbija', da ostanemo integralni deo lokalne zajednice u kojoj poslujemo i nastavimo da razvijamo svoje poslovanje u ovoj zemlji. Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa 'Bambijevim' vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija! Dodatno, sa velikom radošću želimo dobrodošlicu svim novim kolegama iz 'Bambija' u našu 'Koka-Kola HBC' porodicu", izjavio je Atanasov. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva