:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2018   12:07

0

86

Nikolić i Šuđian o saradnji sa kineskom provincijom Šandong

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa zamenikom guvernera provincije Šandong – Vangom Šuđianom i poručio da će i dalje pružati podršku konkretnim projektim saradnje Srbije i te kineske provincije.

Tomislav Nikolić navodi da dosadašnja pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju.

Zamenik guvernera Šandonga Vang Šuđien rekao je da je Nikolić stari prijatelj Kine i preneo zahvalnost na njegovom dugogodišnjem zalaganju za učvršćivanje veza Kine i Srbije.

Šuđien je tokom razgovora sa Nikolićem, izneo zainteresovanost ove kineske provincije za dalju saradnju sa Srbijom u oblasti infrastrukturnih projekata i zajedničke poljoprivredne proizvodnje za brzo rastuće kinesko tržište, navodi u saopštenju Nacionalnog saveta.

Iz provincije Šandong, na tržištu Srbije je prisutno više kompanija, uključujući firmu za gradnju infrastrukture "Šandong Haj Spid", proizvođača guma "Šandong linglong" i proizvođača kućnih aparata "Hisense".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva