:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 20, 2018   14:40

0

150

Odlična saradnja Srbije i Slovenije u oblasti pravosuđa

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala sa danas sa generalnim državnim tužiocem Slovenije Dragom Šketom, koji boravi u višednevnoj zvaničnoj poseti Srbiji i Republičkom javnom tužilaštvu.

Ministarka Kuburović i generalni državni tužilac Slovenije saglasili su se da Srbija i Slovenija imaju dobru saradnju na svim nivoima, a posebno u oblasti pravosuđa.

Oni su ukazala da je ta saradnja posebno intenzivna između dva ministarstva pravde, ali i između tužilaštva dve države, saopštilo je resorno ministarstvo.

Generalni državni tužilac je istakao da Slovenije podržava Srbiju na njenom putu ka EU, kao i potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji između Srbije i „Evrodžasta“.

Tokom svoje posete, generalni državni tužilac potpisao je sa Republičkim javnim tužiocem Srbije Zagorkom Dolovac i Memorandum o saradnji u cilju unapređenja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala, kao i razmene iskustava i prenosa znanja.

On je rekao da je Slovenija takvu vrstu sporazuma izvan okvira EU potpisala samo sa Srbijom i Rusijom, što govori o kvalitetu i značaju saradnje sa tužilaštvom Srbije.

Ministarka pravde zahvalila je na svoj podršci koju Slovenija pruža Srbiji u njenom procesu evrointegracija i istakla da će saradnja između pravosudnih organa dve države potpisanim Memorandumom dodatno biti unapređena.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva