:

:

TV Most

Foto: telegraf/printskrin: Vimeo/kim

clock

Decembar 12, 2018   20:00

0

142

O'Konel za sporazum u sadašnjim granicama

Britanija smatra neophodnim postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u postojećim granicama, kaže ambasador te zemlje u Prištini Ruri O'Konel. Povećanje poreza za 100 odsto na robu iz Srbije definiše kao "reakciju na provokaciju", a aktivnosti na povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti vidi kao pokušaj destabilizacije.

U razgovoru s građanima na Fejsbuku, O'Konel navodi da "šta god da se desi, neophodno je da obe strane budu ozbiljno uključenje u postizanje tog sporazuma".

U interesu svih je da vide, kako je naveo, "dve suverene i nezavisne države u prijateljskim odnosima".

Što se Prištine tiče, njegov savet se, kaže, nije promenio i isti je kao i svih prethodnih meseci, a to je potreba da se postigne dogovor o "pregovaračkoj strukturi" koja će biti angažovana na konačnom sporazumu i njegovoj primeni u skladu sa principima EU i podrške građana.

Britanija, dodao je, nema rok do kada bi konačni sporazum Beograd i Priština trebalo da postignu, ali je, kaže, važno da on bude sveobuhvatan i da obezbedi napredak "obeju država".

"Danas može izgledati neverovatno, ali ima bezbroj slučajeva gde su dve neprijateljske države danas prijateljske. Rokova nema, ali ne treba gubiti vreme i mislim da bi obe države trebalo ozbiljno da se angažuju", rekao je O'Konel, prenela je Koha onlajn.

Izvor: Танјуг

Kosovo i MetohijaRuri O' Konel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva