:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 09, 2018   15:22

0

10966

Priština ukida platni promet na severu, zabranjuje ulazak srpskih funkcionera i vozila sa srpskim tablicama?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč. Kako piše Alo nove mere su: ukidanje platnog prometa na severu Kosmeta, zabranu ulaska srpskim ministrima i funkcionerima, kao i zabranu ulaska vozilima sa srpskim tablicama.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je gora za nas.

"Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari", rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

"Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprotstavljanje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke", doneo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je "ludilo" Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

"Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost što je već stepen bezumnih mera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine", naglasio je on.

Izvor: Танјуг, Ало

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva