:

:

TV Most

Foto: hk.on.cc

clock

Mart 15, 2019   13:43

0

32

Severna Koreja: Bez dogovora sa SAD, razmatra se suspenzija razgovora

Zamenica severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui je izjavila da rukovodstvo Severne Koreje razmatra suspenziju razgovora o denuklerizaciji sa SAD.

Čoe Son Hui je na konferenciji za medije u Pjongjangu rekla da nemaju nameru da popuste američkim zahtevima istaknutim na samitu u Hanoju.

Zamenica ministra je dodala kako za prekid razgovora krivi američku stranu koja je "je bila previše zauzeta traženjem sopstvenih političkih interesa i nije imala iskrenu nameru da postigne rezultat".

Čoe Son Hui je izjavila kako su Državni sekretar SAD Majk Pompeo i Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton, kreirali atmosferu nepoverenja i neprijateljstva i time sprečili napore lidera Severne Koreje i predsednika SAD za postizanjem dogovora.

"Kao rezultat samit je završen bez značajnih rezultata" rekla je Son Hui.

Ona je na konferenciji za medije u Pjongjangu istakla da će lider Severne Koreje Kim Džžong Un uskoro zvanično reći kakvi su dalji koraci zemlje posle neuspešnog samita, preneo je Tas.

To je prva izjava zvaničnika Severne Koreje povodom samita u Hanoju.

Zamenica ministra za prekid razgovora krivi američku stranu koja je "je bila previše zauzeta traženjem sopstvenih političkih interesa i nije imala iskrenu nameru da postigne rezultat".

Naime, predsednik SAD je ranije rekao da sporazum nije postignut zbog zahteva Severne Koreje da se, u zamenu za denuklearizaciju, u potpunosti ukinu američke sankcije.

Drugi samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una održžan 27-28 februara, završen je bez dogovora.

Izvor: Танјуг

Severna KorejaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva