:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 07, 2018   10:57

0

39

Skupština glasa o budžetu, pred poslanicima više od 60 zakona

Poslanici Skupština Srbije glasajuo više od 60 zakonskih predloga, propisa i sporazuma, među kojima je Predlog budžeta za 2019. godinu.

Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje predviđeni deficit od 22,9 milijardi dinara, odnosno 0,4 odsto BDP-a.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će budžet, ali i set poreskih zakona doprineti podizanju životnog standarda, privrednom rastu i intenzivnijem napretku Srbije.

Poslanici danas glasaju i da se takse za RTS i RTV povećaju sa 150 dinara na 220 dinara.

Izjašnjavaju se i o predloženim izmenama Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru kojima se produžava primena tog zakona do kraja 2019, do kada će biti zabranjeno zapošljavanje u državnim službama.

Poslanici dela opozicije proiveli su noć u Skupstini Srbije, jer im kako je sinoć rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, nije omogućeno da o amandamnima za budžet govore u plenumu.

Oni su kritikovali vladajuću koaliciju zbog velikog broja predlozenih "besmislenih" amandmana na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja zbog čega nisu stigli da govore o amandnima na predlozeni budžet.

Poslanicim dela opozicije juče su dobili i nekoliko opomena što je bio jedan od povoda da organizuju takozvani paralelni parlament i da tokom noći ostanu u skupštini i govore o svojim resenjima.

O amandanima na predlozeni budžet najavili su da će govoriti i danas na konferencijama za novinare.

Izvor: Tan jug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva