:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 09, 2018   10:14

0

79

Sve spremno za vežbu "Vek pobednika 1918-2018"

U čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu u Srbiji će sutra biti održana velika vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" kojoj će prisustvovati predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" održava se u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Izvodi se istovremeno na 10 lokacija po temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije", a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

Načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije general-major Ilija Todorov rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a da je sve spremno za vežbu. Najavio je da će ona biti efektna, jedinstvena i jedna od najvećih još od vremena JNA.

Todorov ističe da je reč o kompleksnoj vežbi, zasnovanoj na odluci predsednika republike i vrhovnog komandanta koja će se sprovesti uz smernice ministra odbrane i uz naređenja iz Generalštaba. "Kopnena vojska sadejstvuje sa vazdušnim snagama na deset lokacija širom Srbije", kaže Todorov.

Kako ističe, istovremeno će biti prikazana sposobnost vojske da odgovori rizicima, izazovima i pretnjama. "Zalažemo se za mir i to će biti vidljivo na vežbama", poručujue Todorov.

Navodi da lično može da potvrdi da su starešine i vojnici posvećeni zadatku i da se to moglo videti tokom svih priprema.

Izvor: Tanjug, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva