:

:

TV Most

Foto: Ilustracija

clock

Decembar 06, 2018   21:30

0

27

Tužilaštvo: Branku Lazareviću ne manje od tri godine zatvora

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas u završnoj reči od suda da nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića oglasi krivim zbog odavanja poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića i osudi ga na kaznu ne manju od tri godine Zatvora.

U završnoj reči na popodnevnom suđenju, zamenik tužioca je predložio i da sud advokata iz Novog Sada Radovana Štrbca osudi ne manje od dve godine zatvora.

Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Zamenik tužioca je istakao da je tokom suđenja dokazana krivica ove četvorice.

Za krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete u ovom slučaju zaprećena je najviša kazna od 5 godina zatvora.

Optuženi se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Šariću će nakon ponovljenog suđenja u ponedeljak biti izrečena presuda povodom optužbi za krijumčarenje kokaina.

Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva