:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 06, 2018   11:53

0

50

Zastava RS u Predsedništvu BiH ili sednice video-linkom

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik zakazao je za 12. decembar sednicu Predsedništva sa 50 tačaka dnevnog reda, od kojih je jedna smena ambasadora. Sednica može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom, poručio je Dodik.

"U Predsedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti", rekao je Dodik.

Dodik je naveo, prenosi Srna, da je na dnevnom redu prve radne sednica Predsedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smena ambasadora.

"Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću u Banjaluci razgovarati sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović jer, prema Ustavu RS, predsednik predlaže i bira ambasadore, a član Predsedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske", poručio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, na sednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Veća ministara u oblasti evropskih integracija.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva