Vesti
Akcija: Poštuj žene - spreči nasilje

14:43, 08.03.2015

|

Izvor: TV Most

Povodom 8. marta, Medjunarodnog dana žena, danas je u Kosovskoj Mitrovici održana akcija „Poštuj žene = spreči nasilje!“ u organizaciji Omladinskog edukativnog kluba Sinergija. Cilj akcije je podizanja svesti među građanima o neravnopravnom položaju žena u društvu.
“Bojimo se da je 8. mart vremenom počeo da gubi smisao. Veliki broj ljudi nije ni svestan šta simbolizuje 8. mart. Svakodnevne vesti o napadima na žene, o diskriminaciji žena na radnom mestu, situaciji da su žene manje plaćene, ili da su trudnice ostale bez posla zbog trudničkog bolovanja govore o položaju žena u našem društvu” – navodi se u saopštenju OEK Sinergija.

“Vreme je da se podigne glas i da podrška našim, majkama, sestrama, devojkama, drugaricama … One su snažne, ali im je naša podrška potrebna više nego ikad. Dan žena nije dan cveća, već dan kada sumiramo kakav je položaj žena u našem društvu. Potrudimo se da sledeći 8. mart žene budu ravnopravnije i poštovanije, odgovornost je na nama, muškarcima”, ističe se u saopštenju dostavljenom TV Most.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design