:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2018   17:09

0

194

Brnabić i ÄŒaputovič o odnosima dve zemlje


Premijerka Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije a kontinuiranu podršku Poljske procesu evrointegracija Srbije i ukazala na činjenicu da je ta država jedan od glavnih zagovornika proširenja Evropske unije.




Ona je istakla da je Srbija spremna za otvaranje pet novih poglavlja do kraja godine, od kojih očekuje da tri budu otvorena tokom bugarskog predsedavanja Savetu Evropske unije.



ÄŒaputovič je naveo da je današnja poseta potvrda dobrih odnosa dve zemlje i da je Poljska opredeljena da dalje jača saradnju sa Srbijom, kako političku, tako i na ekonomskom planu.



On je istakao da Poljska u potpunosti podržava evropski put Srbije, koji je važan za čitav region Zapadnog Balkana.



Određivanje okvirnog datuma pristupanja Evropskoj uniji, ÄŒaputovič prepoznaje kao dobru odluku koja može dati pozitivne rezultate.



Predsednica vlade ukazala je na to da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom kroz dijalog, koji se vodi pod okriljem Evropske unije, kao i da očekuje da Priština konstruktivno pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, što uključuje prvenstveno formiranje Zajednice srpskih opština.



Brnabić je istakla da je pitanje južne srpske pokrajine veoma osetljivo za Srbiju, ali da je Beograd spreman da nastavi razgovore sa Prištinom u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja.



Sagovornici su se složili da su odnosi dve države na visokom nivou i da treba raditi na jačanju ekonomske saradnje i privlačenju novih poljskih investicija.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva