:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

163

Obeležen Dan opštine Gračanica


„Naše najveće bogatstvo su naši građani, naša deca i sugrađani sa kojima se svakodnevno susrećemo, živimo i radimo, radujemo se i tugujemo“, poručio je sinoć na svečanoj sednici povodom dana opštine Gračanica, gradonačelnik Vladeta Kostić.

Kostić je predstavio samo deo rezultata koje je opština ostvarila u prethodnoj godini, a posebno je istakao činjenicu da je Gračanicu u prethodnoj godini posetilo oko 32.000 turista, zahvaljujući čemu je ona, kako je kazao, stekla veliki broj prijatelja.

Dan opštine Gračanica čestitao je i kandidat Srpske liste za budućeg gradonačelnika Gračanice Srđan Popović, koji je zahvalio, sada već odlazećem gradonačelniku Kostiću „za sve ono što je uradio za Gračanicu u svom mandatu“.

„Srbima na Kosovu nikada nije bilo lako, ali smo uvek uspevali da ostanemo i opstanemo na ovom prostoru i siguran sam i verujem da ćemo i sada uspeti“, kazao je Popović.

Iguman manastira Draganac otac Ilarion, kazao je da treba stalno da se vraćamo toj izvornoj istini i zapovesti Božjoj da svi budu jedno.

„Jedinstvo i ljubav je ono što je najviše napadnuto i duhovna borba se neprekidno vodi da bi se jedinstvo i ljubav očuvali. Naše crkve i manastiri su vidljivi simboli i izrazi vere da je Bog ljubav i oni su takođe izraz žrtve i truda koji je potreban da se uloži da bi se jedinstvo očuvalo. Naši preci su to potvrđivali sabirajući se na liturgiji, a evo hvala Gospodu i na radost svih nas, sabiramo se i mi danas i posebno mi je drago što smo danas litijom izašli i na ulice i sokake. Mi smo se molili Bogu, prineli mu naše darove, a onda ih je on blagoslovio i taj blagoaslov se izliva iz zidova hrama i u naše domove“, kazao je otac Ilarion.

Dan opštine Gračanica, koji je ujedno i crkveni praznik poznat kao Mala Gospojina, čestitali su i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, kao i član gradskog veća Novog Sada Ognjen Cvetičanin.

Opština Gračanica od 2015. godine praznik Malu Gospojinu proslavlja kao svoju slavu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva