:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2016   15:34

0

457

Septembar krajnji rok za završetak radova na vodovodu

Dugo najavljivani regionalni vodovod za sever, kojim bi se kako su njegovi inicijatori naglašavali obezbedila potpuna sigurnost u vodosnabdevanju Kosovske Mitrovice i Zvečana, još uvek je u fazi izgradnje. Rok za završetak je probijen, radovi su bili u zastoju neko vreme, a prema rečima nadležnih u opštini Zvečan vodovod bi trebalo da bude završen u septembru ove godine.

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević tokom obilaska radova rekao je da ne zna zasto se skoro dve godine nije ništa radilo i zašto se toliko dugo čekalo,ali ono što se danas radi je prioritet prioriteta.

"Napokon smo krenuli u realizaciji ovog vaznog projekta ovde na potezu sela Kremeštak u selu Banov Do u opštini Zvečan, u toku je proces zavarivanja cevi i kopanje kanala za postavljanje istih. Ovom prilikom bih ponovio da smo imali izuzetnu saradnju sa meštanima, i pozvao bih sve građanje da imaju strpljenja i razumevanja za ove radove. Takođe, napomenuo bih da ima dosta privatnih poseda gde cevovod treba da prođe,tako da svi zajedno imamo sluha za to, za dobrobit svih nas", rekao je Todosijević.

Nadica Hristov iz odelenja za urbanizam u opštini Zvečan rekla je "da su sa njima na terenu prisutni i trenutno izvode radove predstavnici preduzeća "Jedinstvo" iz Sevojna, koji imaju svoje saradnike u okviru konzorcijuma, a to su neka preduzeca, lokalne firme sa naših terena, tako da će uskoro posle polaganja cevi na ovom delu trase, počeće se sa radovima na izgradnji prekidne komore", objasnila je Hristov.

Projektnu dokumentaciju za realizaciju vodovodne mreže uradio je Saobraćajni institut CIP iz Beograda.

Vrednost projekta je 10,5 miliona evra, a ugovor o realizaciji izgradnje vodovoda potpisan je u Zubinom Potoku jula 2013. godine.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva