:

:

TV Most

clock

April 22, 2016   09:39

0

365

U Mitrovici odigrana predstava "Ljubav u doba jure"

Nekada je ljubav bila topla i opipljiva, skromna ali istovremeno i velika. Danas, usled nedostatka komunikacije i uz prisustvo nekih iskrivljenih i nametnutih društvenih vrednosti, ljubav to više nije.

Ipak, na našu sreću, ima mladih koji bi da vrate dostojanstvo i ljubavi i društvenim vrednostima uopšte. To je i utisak i poruka poletne i poučne predstave „Ljubav u doba jure“.

Nakon pozorišne predstave gledaoci su bili puni utisaka i što je najvažnije na pravi način su shvatili poruku koju su mladi glumci pokušali da pošalju.

Oni su mladi glumci, amateri ali zasigurno nisu amateri da prepoznaju dobro i loše, ružno i lepo, pametno i glupo. I ne samo da prepoznaju već i da o tome glasno progovore.

„Ljubav u doba jure se nije merila brojem kupljenih ruža već brojem prijatnih gestova. Nije se merila brojem zajedničkih slika na fejsbuku već uzajamnim poštovanjem. Ljubav u doba jure se svuda iskazivala i nje se niko nije stideo“, rekla je Jovana Stojanović, glumica.

Ona je primetila da se danas ljudi mnogo više zatvaraju u sebe i ne iskazuju svoja osećanja. A to je ono, kako je rekla, što je najbitnije – ta živa reč koja se razmenjuje medju ljudima.

„To je i poruka predstave. Da širimo ljubav, sve ono što je lepo“, poručila je Stojanovićeva.

Prema rečima Miljane Šviković, glumice, predstavom „Ljubav u doba jure“, pozorišna grupa B.M.K. pokušava da utiče na mlade i njihovo ponašanje.

Nikola Stefanović, koji u predstavi glumi Miroslava, „promašenu“ mladu osobu koja u životu nije ništa postigla, nakon predstave rekao je da „Miroslava ima mnogo“.

„Miroslav je lik koga ništa u životu ne interesuje, sem kocke, „klošarenja“, jednom rečju „ništa“. Nije zainteresovan za društvo, ljubav...Poenta predstave jeste u tome da se Miroslav na kraju promeni jer svi veruju u njega i mogućnost da svako može da se promeni“, rekao je Stefanović.

OEK „Sinergija“ nam je i ovom predstavom kao i mnogo puta do sada podarila mnogo pozitivne energije i smeha. Ono što je najbitnije je to, što predstava „Ljubav iz doba jure“ podstiče na razmišljanje o problemima sa kojima se mladi današnjice suočavaju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva