:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   16:52

0

305

Velika Hoča: Plačka srpske imovine ne jenjava


Nezapamćena krađa u Velikoj Hoči, opljačkane su četiri porodice, ukraden je jedan automobil i četiri grla krupne stoke.



U noći između ponedeljka i utorka meta napada pljačkaša bile su porodice Micić, Macić i ÄŒukarić koje je ovaj događaj veoma uznemirio kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost ali da nipošto ne žele da napuste vekovna ognjišta.



„Uzeli su mi kravu i tele, razbili kapiju i prešli kod komšije kojem su takođe ukrali kravu, ovako nešto nikada nije bilo da se za jedno veče toliko opljačka. Ne znamo šta će sutra biti ni sa našom decom, ne smeju ni da izađu, niko nije siguran“, kaže jedan od oštećenih Srba iz Velike Hoče.



Oštećeni ističu da im je ta stoka prehranjivala porodicu jer drugih prihoda nemaju. ÄŒak su i policiji rekli da se ne plaše čak ni za svoj život spremni su tu i da poginu jer nemaju kuda da idu.



Stanoje Micić kaže da je u šoku jer mu se ovo dešava već drugi put, kaže da su mu neki momci javili da mu je auto na kraj sela bačen u potok, dodaje da su se policajci kada su došli na vuviđaj smejali.



U Velikoj Hoči danas živi oko 700 Srba, meštani pričaju da su se krađe i ranije dešavale ali ne ovako velike. Oni apeluju na nadležne organe da što pre rasvetle ovaj i ostale slučajeve krađa kao i napade na Srbe.


Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva