:

:

TV Most

Foto: Iks / KK Partizan

clock

Novembar 05, 2023   20:30

0

91

ABA: Košarkaši Partizana ubedljivo u gostima pobedili Split

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima ekipu Splita rezultatom 76:53 (22:13, 22:16, 20:11, 12:13) u meču šestog kola regionalne ABA lige. 

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, dok je Tristan Vukčević dodao 12. Na ovom duelu se povredio košarkaš "crno-belih" Alen Smailagić, koji je ranije morao da završi meč.

Kod domaćih, najbolji je bio Derek Fanderburk sa 12 poena, dok je Tonko Vuko dodao 11.

"Crno-beli" posle šest kola u regionalnom takmičenju imaju pet pobeda i jedan poraz, dok je Split zabeležio jedan trijumf uz pet neuspeha.

Partizan će u narednom kolu ABA lige na svom terenu dočekati Igokeu, dok će Split gostovati ekipi Budućnosti.

Obradović: Odigrali smo dovoljno dobro da pobedimo ekipu Splita

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da su "crno-beli" imali dovoljno energije i motivacije da pobede ekipu Splita.

Košarkaši Partizana su večeras u gostima pobedili Split 76:53 u meču šestog kola ABA lige.

"Nije nova situacija da posle utakmice u Evroligi za manje od 48 sati igramo utakmicu u ABA ligi i naravno da je uvek najvažnije da se poseduje dovoljno energije za utakmicu, a pre toga naravno motivacija. Mislim da je ekipa izašla sa ciljem da igra dobro utakmicu. Odigrali smo neke minute veoma dobro, neke ne baš toliko, ali sasvim dovoljno da se pobedi ekipa Splita", izjavio je Obradović na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt Partizana.

"Mislim da i oni mogu da igraju mnogo bolje, očigledno da ovaj igrač koji je toliko dao u proteklim sezonama, Šenon Šorter, još uvek nije spreman. Pretpostavljam, ne znam. On je izuzetno bitan igrač i mislim da će on izgledati mnogo bolje u nastavku. Ja im želim sve najbolje", dodao je trener Partizana.

Obradović je zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici.

"Želim da se zahvalim splitskoj publici na izuzetnoj dobrodošlici i svim ljudima ovde, od kako smo došli. Na divnom gostoprimstvu i to je ono što zaista želim da istaknem. Hvala svima, osećali smo se ova dva dana vrlo prijatno u Splitu", poručio je Obradović.

Košarkaš Partizana Alen Smailagić završio u bolnici zbog bolova u plućima

Košarkaš Partizana Alen Smailagić završio je večeras u bolnici pošto je zaradio udarac u pluća tokom meča sa Splitom u šestom kolu ABA lige, izjavio je trener "crno-belih" Željko Obradović na konferenciji za medije.

Iks / KK Partizan

Smailagić je tokom prvog poluvremena dobio udarac u pluća.

"Imali smo situaciju na poluvremenu, da je Smailagić dobio udarac i otišao je u bolnicu. Žalio se na bol u plućima, čekamo da nam jave, nadam se da je sve u redu sa njim", rekao je Obradović.

Partizan ima problema sa povređenim igračima, pošto su van tima Kevin Panter i Mateuš Ponitka.

"Nedostaju nam dva igrača. Panter će biti verovatno van tima i u narednom periodu. Čini se da je Ponitka blizu da se vrati na treninge. Biće mu potrebno vreme da uhvati ritam. Dva igrača više u rotaciji prave razliku", naveo je Obradović.

Partizan je ranije večeras u gostima pobedio Split 76:53.

Izvor: T a n j u g

KK PartizanSplitABA ligaAlen SmailagićŽeljko Obradović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva