:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2021   17:37

0

199

Abazović: Ako Đukanović prekrši Ustav, smenićemo ga

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je da će predsednik države Milo Đukanović biti smenjen ako prekrši Ustav.

Dritan Abazović je povodom vraćanja seta zakona na ponovno izjašnjavanje parlamenta, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti, rekao da je Đukanović "dao sebi žuti karton".

"Vraćanjem zakona na ponovno glasanje, Đukanović dao sebi žuti karton. Ako prekrši Ustav, smjenićemo ga", napisao je Abazović na svom Tviter nalogu.

Prethodno je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio da odluka predsednika Mila Đukanovića da nekoliko zakona, među kojima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti, vrati Skupštini na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. 

Đukanović je saopštio je da set zakona usvojen na poslednjoj prošlogodišnjoj sednici parlamenta vratio na ponovno izjašnjavanje.

Za lidere vladajućih stranaka, ovaj Đukanovićev potez je bio očekivan, s obzirom na to da je "on bio inicijator diskriminatornog zakona o slobodi veroispovesti, koji je doveo do pada s vlasti njegovog DPS-a".

Izvor: RTS

ĐukanovićAbazovićZakon o slobodi veroispovesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva