:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2023   17:12

0

205

Advokat Mitrović: Dalibor Spasić dva dana bez osnova u pritvoru

Branilac Dalibora Spasića, kojem je 19. juna određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je napao novinarsku ekipu RTV "21", kao i za huliganstvo, Srđan Mitrović ukazao je da je poslednja dva dana Spasić u pritvoru bez pravnog osnova jer, kako je objasnio, Apelacioni sud nije u zakonskom roku odgovorio na izjavljenu žalbu na pritvor.

Adviokat Mitrović je skrenuo pažnju i Euleksu koji prate te slučajeve da je 21. juna u 10.25 časova uputio žalbu Apelacionom sudu koji ima zakonski rok od četiri dana da na izjavljenu žalbu odgovori.

"Taj rok je istekao još 25. juna, a danas je 27. tako da Spasića u zatvoru u Podujevu drže bez pravnog osnova jer to prvostepeno rešenje kojim mu je određen pritvor nije opravosnaženo i nije konačno rešenje. Spasić se dva dana nalazi u pritvoru, a da za to nema nikakvog osnova već je jedino problem u pravosuđu Kosova koje tako postupa u ovim stvarima", kazao je advokat Mitrović za Kosovo onlajn.

Dodaje da bi pravosuđe Kosova u ovakvim slučajevima moralo po zakonu hitno da izvede postupak po izjavljenoj žalbi.

"To je velika manjkavost, Apelacioni sud mora da reši u roku od četiri dana, mi nemamo neko oružje po tom pitanju, osim što bih mogao da pišem Sudskom savetu Kosova, ali pitanje je i da li bi pročitali", kazao je Mitrović.

Dalibor Spasić, medicinski tehničar iz Kosovske Mitrovice, uhapšen je 17. juna na Jarinju dok se sa maloletnom ćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije.

Osnovni sud u Mitrovici odredio je 19. juna pritvor od 30 dana Daliboru Spasiću koji se sumnjiči da je napao novinarsku ekipu RTV "21", kao i za huliganstvo zbog učešća na protestima, izjavio je tada njegov branilac Srđan Mitrović.

Ističući da je uveren u nevinost Spasića, Mitrović je kazao da su se u Sudu koristili snimkom sa portala 'Kaldžo' kao krunskim dokazom, a na kojem se vidi novinar kojem telefon uopšte nije ni ispao iz ruke.

"Vidi se, ja sam gledao taj snimak desetinu puta, vidi se da Spasić nije taj koji ga je udario po ruci, telefonu", ispričao je tada Mitrović.

Izvor: Kosovo online; Foto: TV Most

KiMDalibor SpasićSrđan Mitrović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva