:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 22, 2023   17:20

0

183

Advokat Vasić: Dragiši Milenkoviću određen pritvor od trideset dana

Advokat Dejan Vasić rekao je za TV Most da je Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice određen pritvor od 30 dana i najavio da će uložiti žalbu na tu odluku.

 

Dragišu Milenkovića prištinske institucije terete za navodne ratne zločine, a uhapsili su ga na brutalan način takozvani kosovski policajci, zbog čega je njegovoj supruzi pozlilo.

Advokat kaže da nisu upućeni u to ko su svedoci, kao i da ne znaju sadržaj njihovih izjava, na osnovu kojih je Milenković optužen.

"Mislim da je predmet Dragiše Milenkovća 15. po redu, u kojem je osumnjičeni prijavljen tog dana kada je uhapšen. Svi su ti predmeti prijavljivani nakon 20 i više godina. Mi još uvek ne znamo ko su svedoci, na osnovu čijih je izjava i kakva je sadržina izjava koja ga terete. Mi  ćemo naše argumente proslediti Apelacionom sudu", istakao je Vasić.

Dodao je i da se Milenkoviću na teret stavlja i mogućnost pokušaja bekstva.

"Navedeno je njegovo dvojno državljanstvo, što je apsolutni nonsens s obzirom da on ne poseduje pasoš ni Kosova ni Srbije. U ličnim kartama, kao mesto prebivališta je navedna adresa njegove porodične kuće u kojoj je njegova porodica od pamtiveka", naveo je Vasić.

On ističe da je njegovom klijentu učinjena velika nepravda.

"Ja ću se uz pomoć mog tima, advokata, potruditi da što je moguće pre, pokažemo specijalnom tužilaštvu, sudu  i javnosti, da on nema nikakve veze sa događajima u kojima se dovodi u vezu", rekao je Vasić.

Kako je Vasić naveo, Milenković je prebačen u pritvorsku jedinicu u Podujevu.

Srbi u Gračanici su zbog njegovog hapšenja juče i danas organizovali protest, blokirajući na kratko magistralni put Priština-Gnjilane.

Izvor: TV Most

Dragiša MilenkovićpritvoradvokatDejan Vasić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva