:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2022   17:55

0

162

Aleksandar Šapić predlog SNS za gradonačelnika Beograda

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) danas je većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora stranke u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika glavnog grada Srbije, saopštila je posle sednice potpredsednica naprednjaka Ana Brnabić.

Ona je kazala da je na sednici Predsedništva najvažnija tačka bila izbor kandidtaa za gradonačelnika Beograda.

„Mogu da kažem sada i da je Predsedništvo SNS većinom glasova usvojilo predlog Gradskog odbora u Beogradu da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika. Sada ćemo zvanično uputiti predlog da se njegov izbor nađe na dnevnom redu Skupštine grada u ponedeljak“, kazala je Brnabić.

Ona je podsetila da je Šapić bio prvi na listi za Beograd, a nosilac liste bio je Aleksandar Vučić.

„Dobli smo većinsku podršku građana Beograda na izborima, dobili poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Naš predlg za gradonačelnika je Šapić.

Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović iz SNS. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim“, poručila je Brnabić.

Ona je najavila da su izvesne izmene u gradskom veću, sekretarijatima, ali da to dolazi kasnije na dnevni red.

„Očekujem da u gradu imamo dodatnu novu energiju, da započnemo nove projekte, završimo započete i ispunimo poverenje građana“, naglasila je Brnabić.

Brnabić:Većina je donela odluku, nisu svi bili za Šapića

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić istakla je danas da je većina članova Predsedništva stranke odlučila da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, da nisu svi bili za, ali da su naprednjaci jedina stranka koja dozvoljava različito mišljenje.

Brnabić je posle sednice Predsedništva, na novinarsko pitanje da li je odluka da Šapić bude kandidat za gradonačelnika Beograda doneta većinom ili jednoglasno, da li je neko bio protiv tog predloga, potvrdila da nisu svi bili za, da je bilo različitih mišljenja.

„Mi smo jedina stranka koja dozvoljava različito mišljenje, koje može da se čuje. Ne izbacujemo te ljude, ne pravimo frakcije, ili sto stranaka“, dodala je ona.

Brnabić je izrazila uverenje da će nakon usvojenog predloga svi podržati kandidata i da od nove beogradske vlasti, na čelu sa Šapićem očekuje dodatnu, novu energiju.

„Menjaće se još neki ljudi, novi gradski većnici. Sve u cilju da još brže idu u implementaciju svih projekata kao što su metro, postrojenje za prečišćavanja otpadnih voda, muzej Nikola Tesla,... Da zagrizu i pokažemo svim Beograđanima da možemo brže i jače da se radi. Svaki od tih projekata će na dnevnoj osnovi promeniti život svih koji žive u Beogradu, i onih koji dolaze u naš grad“, naglasila je Brnabić.

Ona je podvukla da se od nove beogradske vlasti očekuje još jača i bolja energija, više rada.

Niko iz SNS nije se venčao za funkciju

Niko se iz SNS nije venčao za funkciju, a dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić će možda biti na nekoj drugoj funkciji, a možda i neće, izjavila je danas potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Ona je, posle sednice Predsedništva SNS, tako odgovorila na novinarsko pitanje šta je sa Goranom Vesićem, koji je devet godina svaki dan radio za Beograd, te da li će on biti u gradskoj vlasti ili ne.

"Niko iz naše stranke se nije venčao sa funkciju i potpuno je u redu da ljudi budu na određenoj funkciji, da rade neki posao, a onda da ga više ne rade, ali će Vesić možda biti na nekoj drugoj funkciji, možda neće i to je potpuno prirodno", rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila novinaru što je makar za nekoga od njih rekao da je svaki dan radio, u interesu građana, dodajući da je lepo što to prvi put čuje, ali da bi bilo još lepše i fer da se to kaže dok je neko na funkciji.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

ŠapićSNSgradonačelnik BeogradaBrnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva