:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 13, 2019   14:50

0

41

Ambasador Kosnet oštro o kandidatima za poslanike

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet još jednom je ozbiljno prozvao kosovske političke stranke zbog njihovih kandidata za poslanike na vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi portal Gazeta Metro.

"Kako je moguće da građani ozbiljno shvate iskazanu posvećenost stranaka vladavini zakona, kada su na izbornim listama ličnosti sa aktivnim optužnicama, osuđujućim presudama za ratne zločine i pod međunarodnim sankcijama zbog ratnih zločina i korupcije?", upitao je ambasador Kosnet na zvaničnom tviter nalogu.

Ovakva reakcija američkog ambasadora usledila je posle najave Kadrija Veseljija, koji je na predizbornom skupu izjavio da je Demokratska partija Kosova (DPK) pokrenula inicijativu da njihova lista ne uključuje ljude koji su imali problema sa pravdom.

Veselji je pozvao i ostale stranke da preduzmu isti korak, aludirajući prvenstveno na listu Pokreta Samoopredeljenje.

DPK je takođe na listu uvrstio kandidata koji je osuđen za korupciju, ali je on pod pritiskom medija ubrzo skinut sa liste.

Ovo nije prvi put da američki ambasador na Kosovu oštro kritikuje političke stranke u Prištini zbog pojedinih kandidatura za poslanička mesta, kao i imenovanja za neke od funkcija u ministarstvima.

Izvor: Kosovo online

KiMKosnetizboriposlanici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva