:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2021   16:32

0

213

Anđelković: Kakve veze Azem Vlasi ima sa SPC i Pećkom patrijaršijom?

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković kaže da nije znao da je advokat Azem Vlasi postao član Srpske pravoslavne crkve pa daje izjave o verskoj zajednici kojoj ne pripada. 

 

Povodom Vlasijeve izjave da očekivanu ceremoniju uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija ne bi trebalo održati u Pećkoj Patrijaršiji, kako se to po tradiciji simbolično čini, već predlaže da to bude u Hramu Svetog Save u Beogradu, Anđelković je upitao kakve veze Vlasi ima sa SPC i sa time gde će SPC da organizuje manifestacije u svojim objektima. 

"To je tendencija usmerena šire protiv SPC, a on je u stvari samo eksponent koji to treba da kaže”, prokomentarisao je Anđelković za Kosovo onlajn Vlasijevu izjavu. 

Oduvek je, naglašava, srpski partrijarh stolovao u Pećkoj Patrijaršiji i srpski patrijarh će sesti na tron koji mu i pripada istorijski.

Na pitanje da li bi eventualno moglo biti nezadovoljstva Albanaca i okupljanja ispred Pećke Patrijaršije povodom ceremonije uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija, Anđelković je rekao da ne očekuje da će Albanci praviti neke manifestacije.

"Tamo je Kfor koji čuva Visoke Dečane, pa prema tome i Pećku Patrijaršiju. To je stvar za bezbednost. Kfor treba da proceni", rekao je Anđelković. 
 

Izvor: Kosovo Onlajn

Zoran AnđelkovićAzem VlasiPećka PatrijaršijaSPCpatrijarh
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva