:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 22, 2019   9:10

0

167

Angela Merkel uskoro u Srbiji?

Na sastanku srpskog predsednika Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, pored Kosova, ekonomske saradnje i evrointegracija Srbije, razgovaraće se i o ponovnom dolasku "najmoćnije žene Evrope" u Beograd, objavio je beogradski "Kurir".

Sastanak u Davosu, "14. po redu, demonstrira blizak odnos dvoje lidera, ali ovaj put, prema oceni analitičara, imaće poseban značaj zbog pređašnje posete predsednika Rusija Vladimira Putina Srbiji", piše današnji "Kurir".

List prenosi ocenu jednog svog izvora da "Merkelova pokazuje ličnu zainteresovanost za Srbiju i region, želju da pomogne u rešavanju kosovskog pitanja" i da se "zato trudi da bude priusutna".

"Nemačkoj je važno da Balkan bude stabilan. Merkelova je Vučiću jednom već istakla da bez stabilnog Balkana nema stabilne Evrope. Poznato je da njih dvoje imaju blizak odnos, što je važno za odnose Srbije i Nemačke", rekao je taj izvor.

"Kurir" prenosi i ocene analitičara da će u razgovoru dvoje državnika posebno biti reči i o nedavnoj poseti Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina. 

Izvor: Танјуг

Angela Merkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva