:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 12, 2018   11:52

0

344

Ansambl "Venac" se sinoć predstavio beogradskoj publici

Ansambl “Venac” je sinoć svojim nastupom  oduševio  beogradsku publiku, koja je imala priliku da se kroz odličnu koreografiju i pesmu bolje upozna sa običajima i tradicijom Kosova i Metohije. 

Publika je na nastupu u Narodnom pozorištu puna dva sata uživala u tradicionalnim narodnim igrama i pesmama  Kosova i Metohije.
Snežana Jovanović , v.d.direktora ansambla “Venac” bila je veoma zadovoljna reakcijom publike, koja je uživala u njihovom bogatom repertoaru.
Ansambl narodnih igara i pesama “Venac” osnovan je davne 1964 godine. Jedan od njihovih bitnijih zadataka jeste rad na očuvanju  igre, pesme, običaja i tradicije naroda sa Kosmeta.
"Uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš narod na KIM ansambl uspeva, ,svih ovih godina, da dodje i u one srpske enklave u kojima je nemoguće da se održi bilo kakva kulturna manifestacija. Primarni cilj “Venca” je da sa svojim narodom uspe da zadrži bogato kulturno nasleđe i održi korene ovog podneblja, a uprkos brojim nedaćama nastavlja u ostvarenju svoje misije marljivo radeći na očuvanju običaja i tradicije naroda sa Kosova i Metohije", rekla je Snežana Jovanović.
Zadovoljna bogradska publika, posle dvosatnog programa, vraćala je ansambl “Venac” nekoliko puta na bis. 

Izvor: TV Most

ansambl venackim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva