:

:

TV Most

Foto: Tviter

clock

Januar 30, 2020   11:50

0

173

Apostolova: Napori Grenela dobrodošli, nepromenjena uloga EU

Šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova izjavila je da su napori specijalnog izaslanika predsednika Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela dobrodošli, ali i da će EU ispuniti svoje obaveze u vezi s dijalogom, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

 

Apostolova podseća da nije promenjen format dijaloga.

"Trenutno EU olakšava dijalog zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti. To je, takođe, želja Generalne skupštine UN-a i naravno da će EU ispuniti svoje obaveze", rekla je Apostolova za prištinsku Gazetu ekspres.

Prema njenim rečima, u procesu dijaloga dobrodošla je pomoć bilo koje druge strane, pojedinca, ili države.

"Mislim da je ambasador Grenel više posvećen ekonomskim aspektima normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Naravno da su njegovi napori dobrodošli. I mi želimo da vidimo više ekonomije. Ali, dijalog nije promenio format. I zato kažem da ne bi trebalo da brinemo o ulozi EU u dijalogu", zaključila je Apostolova.

Natalija Apostolova, pozdravila je danas dolazak visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja i poručila da je prva poseta uvek posebna.

„Dobrodošli na Kosovo, Žozep Borelj! Prva poseta je uvek posebna “, napisala je Apostolova na svom tviter nalogu.

Kako je najavljeno, Borelj će se po dolasku sastati sa pedsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem, predstavnicima parlamentarnih stranaka, ka i predstavnicima nevladinih organizacija.

Izvor: T a n j u g

Natalija ApostolovaEUKosovoRičard GrenelDžozep Boreljdijalog BG-PR

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva