:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2023   11:38

0

139

Arlov čestitao ktitorsku slavu Visokih Dečana

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM, Milorad Arlov uputio je episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, Igumanu manastira Visoki Dečani Savi Janjiću i monaštvu čestitku povodom ktitorske slave manastira Visoki Dečani.

"Sav srpski narod mora biti ponosan na manastir Visoki Dečani koji stoji kao sveta ikona odolevajući teškim vremenima, vojskama, ratovima, nikad rušen, ali kraden od strane raznih osvajača našeg Kosova i Metohije. Svedoci smo da ni danas atak na ovu svetinju nije prestao.
Hvala episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, Igumanu Savi Janjiću i monaštvu što čuva ovu svetu ikonu SPC i jedan od najvećih vekovnih spomenika srpske i pravoslavne duhovnosti.kao oazu dara nebeskog", stoji u čestitki Arlova.

Arlov je poželeo da Gospod Bog, vera i monaško sačuva ovu svetinju, jer, kako je naveo manastir pokazuje koliko je odricanja,nepravedne  klevete i muke ktitor ovog drevnog i posebnog manastira srpski kralj Sv.Stefan Dečanski pretrpeo i na dar ostavio srpskom narodu ovaj večni svetionik pravoslavlja.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMArlovVisoki Dečani

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva