:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   9:55

0

136

Arlov: Danas se u banjalučkom hramu služi moleban za mir na KiM

Danas u 18 časova u hramu Sv. Vasilija Ostoroškog u banjalučkom naselju Obilićevo biti služen moleban na Kosovu i Metohiji.

 

"Srpski narod prolazi više od dve decenije kroz velika iskušenja turturu, a ovih dana izuzetno im je teško u želji da ostanu, rade, žive na svojoj zemlji.

Naša patriotska obaveza da podržimo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji da mirnim demokratskim putem dođu do svoje slobode.

Apelujemo na sve međunarodne snage KFOR i EULEKS, strane ambasade i sve međunarodne faktore da održe mir za sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, a srpskom narodu vrate slobodu, srpskoj deci omoguće miran život, da mirno i slobodno idu u školu i završe školsku godinu i vrate na Kosovo i Metohiju dostojanstvo normalnog života.

Naš Odbor je više od 15 godina mnogim projektima posvećen pomoći i opstanku Srba na Kosovu i Metohiji, a moleban je nešto što najmanje možemo učiniti u ovim teškim vremenima za njih.

Zahvaljujemo se sveštenstvu SPC hrama Sv. Vasilije Ostroški u Banjaluci što će služiti moleban, a mi pozivamo naš srpski verni narod da dođe u što većem broju da molitvom podrže braću i sestre na Kosovu i Metohiji.

Banja Luka i Republika Srpska uvjek je bila i ostaće uz naše narod na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju Milorada Arlova, predsednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, Saopštenje

BanjalukamolebanMilorad ArlovKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva