:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2021   12:14

0

170

Arlov: Humanost i dobrotvori nemaju granica

Anonimni donator iz Republike Srpske poklonio je  po  1 100 evra za jedanaestoro srpske dece u Glini.
 

Humanost i dobrotvori nemaju granica to pokazuje i primer anonimnog donatora iz Republike Srpske koji je danas nazvao Odbor za pomoć Spbima na KiM iz Banja Luke i rekao da želi da pomogne jednokratnom pomoći tri porodice sa više srpske dece, porodicama čija je imovina pretrpela razaranja od zemljotresa u Glini.

"Preko Veća srpske nacionalne manjine u Glini dobili smo spisak od tri porodice iz optine Glina: porodica Pešut iz Dabrine troje dece, porodica Arbutina iz Banskog Drenovca četvero dece i porodica Dragić iz Majskog Trtnika četvero dece", kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

"Ovo je svetao primjer humanosti jednog anonimnog čovjeka koji daje već godinama lična sredstva preko Odbora i pomaže srpsku decu na Kosovu i Metohiji, sada u Glini i izrazio želju da preko Odbora pomogne porodice sa više dece čija je imovina uništena od zemljotresa  u Kostajnici i Dubici. Lično sam juče bio u Glini, vidio da je teška situacija. Opet breme težine poklopilo je stanovnike Gline, Petrinje i Banije. Zemljotres nije birao, ali srpskom narodu koji je ostao i vratio se da tamo živi na vekovnom ognjištu i svojim kućnim pragovima opet je doneo muku i neizvesnot. Najveću sličnost i gotovo identičnost po vekovnim mukama i patnjama imaju srpski narod na Kosovu i Metohiji i srpski narod u Hrvatskoj i sada već bivšoj Republici Srpskoj Krajini", Kaže Arlov i dodaje.

"Niti jedna nevolja ne zaobilazi Baniji i krajišnike, ali verujemo da će i ovo izdržati zahvaljujući podršci i humanosti.Zahvaljujemo se kabinetu Vlade Republike Srpske i  premijeru Radovanu Viškoviću koji je na inicijativu Odbora doneo odluku i pomogao srpski narod u Glini sa 20 000 evra, kao i kabinetu predsednice na humanoj donaciji od 50 000 KM", navodi u saopštenju predsednik Odbora Milorad Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva