:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2023   15:29

0

136

Arlov: Iz Prištine još nije stigao odgovor na zahtav o ukidanju zabrane ulaska na KiM 

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, nevladine humanitarne organizacije iz Banja Kuke, Milorad Arlov ističe da, iako je njegov advokat  još 28. jula predao molbu sa obrazloženjem za ukudanje Odluke ili izmene zabrane i slobobodan ulazak na Kosovo i Metohiju, odgovor iz Prištine još nije stigao.

Arlov navodi da mu je advokat Vlajić naglasio da odgovora verovatno neće ni biti. 

On podseća, da je prva zabrana ulaska od strane PU Priština i bezbednosnih agencija ,,Kosova" bila je 26.juna 2020.godine, kao i da je od tada  devet puta vraćan sa administrativnog prelaza Jarinje .

Arlov podvlači da je na poziv Milana Kostića predsednika opštine i privremenog organa opštine Vučitrn, želeo da kao počasni građanin Mitrovičkog okruga i opštine Vučrtrn sutra,  19.avgusta prisustvuje slavi Hrama i opštinskoj slavi Preobraženje gospodnje u Prilužju. 

Budući da je onemogućen da sa domaćinima provede ovaj pravoslavni praznik, Arlov je čestitao veliki hramovni i opštinski praznik Preobraženje gospodnje, uz želje da ga privedu u miru i blagostanju.

Poseban pozdrav uputio je Episkopu Raško-priztrenskom Teodosiju i Episkopu Novobrdskom Ilarionu koji, kako je naveo, ,,sve okupljaju na našem Svetom Kosovu i Metohiji".

Arlov je sve najbolje  i srećnu hramovnu slavu poželeo i  Igumaniji Pećke patrijaršije Haritini, monahinjama manastira Budisavci koji danas slavi  veliki praznik kao metoh Pećke patrijaršije.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMArlovPreobraženje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva