:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Mart 24, 2024   9:54

0

92

Arlov uputio saučešće Ruskoj Federaciji

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć KiM, uputio je izraze saučešća porodicama poginulih, celoj Ruskoj Federaciji i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom pogibije velikog broja ljudi, civila u strašnom zločinu i terorističkom aktu u Moskvi 22. marta.

 

"Danas Republika Srpska sa proglašenim danom žalosti tuguje i saoseća zajedno sa ruskim narodom  povodom izgubljenih života, nedužnih ljudi koji su ubijeni u ovom strašnom terorističkom aktu i velikom zločinu nad ruskim narodom i zločinu nad slobodom", rekao je Arlov.

On je zahvalio predsedniku Dodiku i rukovodstvu Republike Srpske što su proglasili Dan žalosti, jer svi u Republici Srpskoj osećaju težinu ovog strašnog zločina počinjenog u Moskvi 22. marta u kocertnoj dvorani nad civilnim stanovništvom Moskve i Ruske Federacije.

"Nama ostaje jedino da se molimo u Vaskšnjem postu da se ovaj teroristički akt lančano ne proširi. Svi koji su preuzeli odgovornost za ovaj zločin imaju cilj da izazovu nemir i nestabilnost u jednoj od najmoćnijih država na planeti. Svi narodi i države na svetu, bez obzira na versku, nacionalnu pripadnost i ideologiju, moraju osuditi i boriti se protiv ovakvog i sličnog terorizma i samo svi  zajedno ga možemo pobediti", ističe Arlov.

On dodaje da se Srbi sećaju 24. marta 1999. godine i na današnji dan obeležavaju i osuđuju agresiju NATO snaga na suverenu državu SRJ, Srbiju i srpski narod, i napominje da ta agresija nikome  dobro nije donela, samo je otvorila mnoga svetska pitanja i žarišta.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Milorad ArlovRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva