:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2020   12:41

0

195

Austrija: Značajna podrška srpske zajednice

Kabinet austrijskog kancelara Sebastijana Kurca zahvalio je Udruženju Srba u Austriji na poruci saučešća i solidarnosti povodom terorističkog napada u Beču.

"U ovim teškim vremenima pokazujemo našu solidarnost, izjavljujemo saučešće našim sugrađanima i pohvaljujemo sve vlasti, službe Austrije i grada Beča za brzo i hrabro delovanje u ovom ratu protiv terorizma", navodi se u pismu Udruženja Srba u Austriji upućenom kancelaru Kurcu.

Udruženje Srba u Austriji, koje čine organizacije koje okupljaju građane srpskog porekla, pozvalo je sve građane srpskog porekla i sve ostale da policiji pomogne u istrazi, ukoliko imaju korisne informacije u vezi sa terorističkim napadom.

U odgovoru iz kabineta šefa austrijske vlade izražena je posebna zahvalnost.

"Hvala na poruci saučešća i prijateljskim rečima. Veoma cenimo ovaj gest, posebno u obim teškim danima, kao i podršku srpske zajednice u Austriji. Napadi na Beč su kukavički napad na našu demokratiju, naše vrednosti i liberalni model življenja. Kao što je rekao kancelar u svom govoru nećemo dozvoliti da mržnja pojedinaca podeli naše društvo. Austrija neće dozvoliti da je zastraše teroristi i i dalje će se zalagati za fer i otvoreno društvo, u kojem netolerancija i ekstemizam nemaju mesto", naglašeno je u odgovoru upućenom Udruženju Srba u Austriji.

Izvor: Танјуг

KurcUdruženje Srba u Austrijipodrška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva