:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2020   14:17

0

134

Bačeviću određen pritvor, Vasić se nada da će uskoro biti na slobodi

Svetomiru Bačeviću iz Peći određena je mera jednomesečnog pritvora i on je prebačen u pritvorsku jedinicu u Podujevu. Njemu se na teret stavlja otmica i maltretiranje žene iz Belog Polja kod Peći, potvrdio je za Kosovo Onlajn njegov branilac advokat Dejan Vasić.

Kako je Vasić precizirao, Bačeviću se na teret stavlja krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

"Specijalni tužilac dovodi ga u vezu sa otmicom žene iz Belog Polja i njenim maltretiranjem. Tužilac je obećao da će u najkraćem mogućem roku obezbediti prisustvo ove žene koja će se pojaviti pred tužilaštvom u svojstvu oštećene strane, kako bi izvršila prepoznavanje i identifikaciju, odnosno otklonila sumnje da je Svetomir izvršilac ovog krivičnog dela", rekao je Vasić.

Uprkos optužbama Vasić kaže da očekuje da će Bačević uskoro biti oslobođen.

"Ne sumnjam da će tužilac postupiti maksimalno profesionalno, da će istragu sprovesti u najkraćem roku i da će ovaj pritvor već tokom prvog meseca biti prekinut. Svetomir sigurno nije izvršilac ovog krivičnog dela s obzirom da se radi o jednoj izuzetno mirnoj i pitomoj osobi, koja nikome nikada nije naškodila u životu i on je svoje česte dolaske na Kosovo i sve ono čime se tokom života bavio, časno i pošteno ispričao pred sudom. Smatram da će on vrlo brzo biti oslobođen", naglasio je Vasić.

Vasić je potvrdio da je Bačević smešten u pritvorni centar u Podujevu, da mu je obezbeđena odgovarajuća zdravstvena nega i da je njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su Svetomira Bačevića, raseljeno lice iz Belog Polja, koji trenutno živi u Gornjem Milanovcu, nakon što je došao da bi regulisao lična dokumenta i obišao svoje imanje u okolini Peći.

Izvor: Kosovo online

KiMVasićBaćevićoptužbapritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva