:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 13, 2021   20:37

0

195

Bajden pozvao na deeskalaciju nasilja na Bliskom istoku

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je danas na deeskalaciju nasilja na Bliskom istoku gde se sukob u Gazi intenzivirao, rekavši da želi značajno smanjenje raketnih napada.

Bajden je, obraćajući se novinarima u Beloj kući, rekao da očekuje još razgovora sa liderima u regionu, prenosi Rojters.

Makron zabrinut zbog eskalacije nasilja između Izraela i Palestine

Francuski predsednik Emanuel Makron zabrinut je zbog eskalacije nasilja između Izraela i Palestinaca i poziva na "definitivno resetovanje" pregovora između dve strane, saopštilo je danas francusko predsedništvo. 

Palestinski militanti ispalili su danas još raketa u komercijalni centar Izraela, navodi Rojters, dok je Izrael nastavio sa kaznenom bombaškom kampanjom u Gazi i nagomilavanjem tenkova i trupa na granici enklave.

Gutereš i Putin pozvali na prekid sukoba

Predsednik Rusije Vladimir Putin i generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvali su danas, tokom video-poziva, na prekid sukoba između Izraelaca i Palestinaca, saopštio je Kremlj.

"U svetlu eskalacije palestinsko-izreaelskog konflikta istaknuto je da je glavni cilj da se zaustavi nasilje sa obe strane i osigura bezbednost civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju Kremlja, a prenosi Rojters.

Izvor: T a n j u g

IzraelPalestinasukobiDžo BajdenEmanuel MakronAntonio GuterešVladimir Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva