:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 06, 2021   16:54

0

157

Baka Leposava u Prištini u privremenom smeštaju

Srpkinju Leposavu Stojanović, koja je nakon 1999. godine ostala da živi u Prištini, upoznali smo nakon vesti da je objekat u kome živi tzv. Paviljon E u centru grada predviđen za rušenje. Starici, zajedno sa ostalim stanarima, naloženo je da se iseli.

Baka Leposava, uporna da ostvari stanarsko pravo i da joj opština Priština obezbedi trajno stambeno rešenje, među poslednjima napustila je Paviljon.

„Tamo je bilo nemoguće živeti. Videli su i iz nadležnih institucija da u Paviljonu nije bilo uslova za život. Sada smo smešteni u privatnom stanu, nadležni će kiriju plaćati šest meseci, a šta će biti posle tog perioda ostaje da vidimo. U novom stanu imam sve uslove, ali ovo nije moje, tuđe je“, rekla je za RTV Gračanica Leposava Stojanović.

Za ostale stanare, baka Leposava zna samo da su se snalazili za novi smeštaj kako je ko znao, a ona je želela i tražila rešenje za sve.

Mladić Aleksandar Čanović, koji poslednjih godina obilazi baka Leposavu i pomaže joj, tvrdi da je sa nadležnima u Prištini dogovoreno iznajmljivanje još tri stana za Srpkinje iz Paviljona koje žele da se vrate i nastave borbu za ostvarivanje stanarskog prava.

„One su prihvatile predlog opštine Priština da stanuju u stanu pod kirijom dok se ne pronađe trajno rešenje, nadamo se da će se uskoro useliti“, kazao je Aleksandar Čanović.

Borba stanara iz „Pavinjona E“ nastavlja se iz iznajmljenih stanova koje plaća opština Priština.

Izvor: RTV Gračanica

baka LeposavaPrištinaPaviljon E
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva