:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2022   11:17

0

142

Barikade su vapaj međunarodnoj zajednici, srbomrzačka retorika se širi kao požar

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da Srbi postavljanjem barikada žele da pokažu da ne mogu više da trpe zulum Aljbina Kurtija.

"Želeo bih da pozdravim hrabri srpski narod na Kosovu i Metohiji koji je već 15. dan na barikadama", rekao je Petković gostujući u Novom vikend jutru na TV Pink.

On je dodao da "barikade na kojima se nalazi naš srpski narod predstavljaju izraz njihove slobode i vapaj međunarodnoj zajednici da čuje glas Srba na KiM koji stradaju u 21. veku, kojima su ugrožena osnovna ljudska prava".

"Od dolaska Kurtija na vlast imamo više od 250 icidenata, što je za 50 odsto više. Ta vrsta srbomrzačke retorike koja dolazi od Kurtija i svih njegovih u Prištini širi se kao požar i zato imamo tako veliki broj incidenata i južno od Ibra", naglasio je Petković.

Petković je istakao da ne može više da se trpi to što nam skrnave grobove, ruše hramove, skoro svakoga dana upadaju u kuće povratnika, ali i onih koji tu žive decenijama.

"Situacija je alarmanta. Nisu Srbi samo od sebe odlučili da postave barikade. Oni time ne ugrožavaju kretanje Albanaca, oni su na severu, a tamo Albanaca nema. Time žele da pokažu da ne mogu više da trpe zulum Aljbina Kurtija. Reč je o institucionalizovanom nasilju", rekao je Petković.

Izvor: Pink.rs

KiMPetkovićbarikadeKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva