:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2019   16:35

0

264

Bečić: Svima je jasno da je na delu stvaranje "Velike Albanije"

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže je da njegovi članovi pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, svim državnim organima i službama bezbednosti u naporima koje ulažu na zaštiti i očuvanju bezbednosti Srbije i svih njenih građana.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti je na sednici koja je bila zatvorena za javnost, razmatrao i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije za prethodni period.

U slučaju ubistva Olivera Ivanovića, Odbor je oštro osudio pokušaj takozvanih vlasti u Prištini da skrene pažnju sa stvarnih izvršilaca, nalogodavaca i motiva, naveo je Bečić, koji je oštro osudio orkestriranu agresivnu kampanju, tzv. vlasti u Prištini, a čiji je krajnji cilj proterivanje građana srpske nacionalnosti i sprečavanje svih njihovih veza sa Srbijom.

"Svima je jasno da je na delu stvaranje 'Velike Albanije' i da se cela ova kampanja vodi i koordinira iz jednog centra, što je ovih dana dokazano i namerom Prištine i Tirane da formiraju zajedničke ambasade", ocenio je Bečić.

Kako je naglasio, predsednik Vučić je u prethodnom periodu upozoravao na ovakav krajnji ishod i Odbor očekuje reakciju međunarodne zajednice, kako na sprečavanju stvaranja etničkih čistih država u regionu, tako i na zaštiti života građana srpske nacionalnosti na KiM.

Prema njegovm rečima, aktuelna bezbednosna situacija zahteva intenzivno angažovanje svih državnih struktura kao i organa bezbednosti Srbije.

Članovi Odbora pružili punu podršku daljem koordiniranom i usklađenom radu službi bezbednosti na planu zaštite nacionalnih interesa i primene bezbednosno-obaveštajne politike Srbije.

Po oceni članova Odbora, izveštaji vojnih službi bezbednosti su detaljni i kvalitetni i pružaju sveobuhvatan uvid u rad i rezultate koje su Vojnobezbednosna i Vojnoobaveštajna agencija ostvarile u prethodnom periodu.

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti pozitivno su se izjasnili o profesionalnom postupanju i radu pripadnika VBA i BIA i naglasili punu podršku njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka.

Konstatovano je da su vojne službe bezbednosti u izveštajnom periodu sve zadatke iz svojih nadležnosti vršile u skladu sa važećim pozitivno-pravnim propisima, u interesu zaštite bezbednosti Srbije i svih njenih građana.

Izvor: Танјуг

BečićVučić"velika Albanija"kontrola službi bezbednosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva