:

:

TV Most

Foto: Gazeta blic

clock

Oktobar 31, 2022   19:08

0

122

Ben-Meir: Odlaganje roka za preregistraciju moglo bi da dovede do sveobuhvatnog dogovora sa Srbijom

Američk stručnjak za Zapadni Balkan Alon Ben-Meira kazao je da premijer Kosova Aljbin Kurti treba da odloži rok za preregistraciju vozila na "RKS", kako su to tražili međunarodni partneri Kosova, prenosi Zeri.

Ben-Meir je rekao da bi odlaganje moglo da dovede do sveobuhvatnog dogovora sa Srbijom, i dodao da situacija koja postoji već 14 godina na severu Kosova, ne bi naškodila Kosovu za 10 meseci.

„Ako bi odlaganje potencijalno moglo dovesti do sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, zašto ga ne primeniti?. Ova situacija traje više od 14 godina. Još 10 meseci ne bi imalo nikakav negativan efekat na Kosovo”, rekao je Ben-Meir.

Prema njegovom mišljenju, Kurti je stavio ponos ispred nacionalnih interesa.

“Jedino što stoji na putu je Kurtijev ponos koji je stavio ispred nacionalnog interesa. Nažalost, on se doveo u ovu poziciju. Međutim, on može i dalje da demonstrira liderstvo radeći sa EU i SAD i da pristane na odlaganje u ime solidarnosti sa svojim najvažnijim partnerima, što mu je potrebno da ostvari težnje Kosova da bude zemlja članica EU i NATO" , naglasio je Ben-Meir.

On je dodao da odlaganje roka za preregistraciju ne bi ni na koji način uticalo na nezavisnost Kosova, već bi samo omogućilo još vremena za postizanje sveobuhvatnijeg sporazuma sa Srbijom o priznanju Kosova.

Izvor: Kosovo online/Zeri; Foto: GazetaBlic

KiMAlon Ben-Meirpreregistracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva