:

:

TV Most

clock

Avgust 30, 2022   9:17

0

157

Beriša: Zadnji cilj Kurtija je da se broj Srba na Kosovu smanji

Predsednik Matice Albanaca Srbije Demo Beriša istakao je da je zadnja namera kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se broj Srba na Kosovu smanji i da se postavlja pitanje šta će se desiti sa tablicama na Kosovu, pitanjem koje je, kako je ocenio, teže od dokumenata, prenosi Pink.

Beriša je naveo da se može naći praktično rešenje za dalji nastavak upotrebe tablica.

"Na kraju krajeva, kome to smeta? Da li će Kurti u pokušaju da zaokružuje svoju politiku da stavi administrativnu liniju pod kontrolu, i to je pitanje", rekao je Beriša.

On je dodao da Kosovske obaveštajne službe rade u punom kapacitetu sa stranim obaveštajnim službama.

"Oni pokušavaju da otkriju komandnu liniju severa, u organizaciji kod postavljanja barikada. Tu će doći do opasnije situacije, jer će doći do razoružanja Srba na severu. Zadnji Kurtijev cilj je da se broj Srba tamo smanji", dodao je Beriša.

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković izjavio je da je dobra stvar što je postignut dogovor o ličnim kartama, kako Kurti ne bi napravio incident ka kom je stremio i pripremao se mesecima unazad.

"On od početka mandata, pa sve do događaja u Ukrajini, od Srbije pokušava da napravi "Malu Rusiju". On je govorio da militantni Srbi izazivaju barikade, i zato je svih ovih mesec dana tamo prisutna gomila tih njihovih vojnih, ili kojih već snaga", dodao je Anđelković.

Prema njegovim rečima, zato je ovo diplomatska pobeda, koja je primljena kod Srba ali i poštenih Albanaca.

Anđelković je istakao da je u pitanju i psihološko olakšanje, a da je ovo pokazatelj da u sve zemlje Zapadnog Balkana može da se putuje sa ličnom kartom.

Izvor: Kosovo online/Pink.rs

KiMKurtiDemo BerišaZoran Anđelković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva