:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2019   12:59

0

176

"Bez borbe za mala mesta i sela nema budućnosti"

U nastavku kampanje "Budućnost Srbije" predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Braničevski okrug. Posetu je započeo u Žabarima gde je obišao izgradnju stambenog objekta za izbegla i raseljena lica iz BiH.

Država će se boriti za opstanak malih mesta i sela u Srbiji i rađanje više dece, jer bez toga nema opstanka Srbije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Žabarima.

Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji stambenog objekta za izbegla i raseljena lica iz BiH u Žabarima, rekao da će država uložiti 1,1 milion evra za izgradnju doma zdravlja u Žabarima i dao nalog da se odmah počne sa realizacijom tog projekta.

Najavio je da će se u Žabarima raditi i novi centar za socijalni rad, kao i da će u Vlaškom Dolu biti zamenjene azbestne vodovodne cevi, kako bi deca mogla da piju čistu vodu i da će za to biti izdvojeno 260.000 evra.

"Samo je jedan razlog što danas nisam dobre volje, a to je podatak da je ovde prošle godine bilo četiri puta više umrlih nego novorođene dece", istakao je Vučić.

Primetio je da u tom mestu gotovo da nema kuće u kojoj neko nije otišao u inostranstvo da radi i izrazio nadu da će se ti ljudi vratiti u Srbiju kada vide da zemlja napreduje.

Takođe je istakao da je država spremna da podrži svaku njihovu privatnu inicijativu i sa 50 odsto "besplatnog novca" pomogne da započnu posao.

Vučić je poručio da će država pokušati da dovede dva ili tri manja investitora u Žabare, pošto veliki investitori traže da na birou ima najmanje 1.000 ljudi, dok u Žabarima na birou ima svega 270 nezaposlenih.

Predsednik je rekao da će se raditi i na obnovi osnovne škole i drugih javnih objekata u Žabarima.

Posle obilaska Žabara, Vučić je obišao najveću investiciju u tom kraju, fabriku "Eko step pelet" u Petrovcu na Mlavi, koja se bavi proizvodnjom peleta po najsavremenijoj tehnologiji i svetskim standardima. U fabrici je zaposleno 40 radnika, koji godišnje, u tri smene, proizvede do 35.000 peleta za domaće i strano tržište.

Direktorka Svetlana Božinović rekla je da je fabrika kupljena iz stečaja 2017. godine i da je do sada u nju uloženo skoro šest miliona evra.

Oko 40 odsto proizvodnje peleta, koji je u pakovanjima od 15 kilograma i onim "džambo" od 1.030 kilograma, izvozi se u BiH, Sloveniju, Italiju, Grčku, Bugarsku. Deo domaće proizvodnje odlazi i u južnu srpsku pokrajinu – na KiM.

Nakon obilaska fabrike, predsednik Srbije razgovaraće sa građanima u Krepoljinu. Zatim će obići i Dom zdravlja u Kučevu i sportsku halu i teren u Velikom Gradištu. Na kraju posete, predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić će se građanima obratiti na centralnom skupu u Požarevcu.

Kampanja "Budućnost Srbija" počela je 7. februara, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građanima predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

Izvor: Tanjug,RTS

Aleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva