:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2024   14:04

0

198

Bez pripadnika i vozila Kfora kod zgrade opštine Leposavić

Ispred, ali i iza zgrade opštine Leposavić od jutros je primećeno da nema vozila Kfora, u krugu gde su do juče bila stacionirana vozila, javlja reporter Kosovo onlajn.

U blizini opštine i dalje se nalaze službena vozila specijalnih jedinica Kosovske policije, dva policijska džipa i jedno oklopno vozilo.

Za sada nemamo informacije zašto se Kfor povukao sa ovih mesta, ali građani sa kojima smo razgovarali kažu da nisu sigurni da li su noćas ili rano jutros napustili opštinu Leposavić.

Pripadnici Kfora bili su stacionirani od 29. maja prošle godine ispred opštine Leposavić do danas prepodne.

18:00- Kfor: Prilagođavamo se situaciji na terenu, na osnovu bezbednosne procene

Misija Kfora prilagođava svoje prisustvo na terenu na osnovu procene bezbednosne situacije, poručili su iz te misije u pisanom odgovoru na pitanje Kosovo onlajna zbog čega su se njihovi pripadnici povukli iz neposredne blizine zgrade Opštine Leposavić.

,,Misija Kfora, predvođena Natoom, ima fleksibilno prisustvo terenu, koje se redovno prilagođava, na osnovu naše procene bezbednosne situacije. Ovo nam omogucćava da se nosimo sa svakim izazovom koji se može pojaviti", stoji u odgovoru Kfora.

Podsećaju i da je Misija u potpunosti fokusirana na svakodnevnu implementaciju svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, kao treći bezbednosni odgovor, posle Kosovske policije i misija EU za vladavinu prava (Euleks).

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMLeposavićKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva